Cat costa un SEO?

Pe scurt, mult. Poti sa iti cumperi o masina cu 5.000 euro, dar una care face de toate, fiabila, de incredere si asa mai departe sare usor de 20.000. De ce costa SEO mult? Pentru ca dureaza mult. Sunt sigur ca veti gasi persoane/firme care va vor face SEO in 7 zile cu 100-150 de euro, dar ia intrebati-i ce anume fac in procesul de seo. SEO On-page poate dura o saptamana, dar si aici preturile variaza in functie de marimea siteului. Da, pentru un site de prezentare, SEO On-page poate costa 100-150 de euro, dar pentru un magazin virtual, pentru un catalog de produse sau un site cu multe sectiuni si pagini, nu poate costa cat pentru unul de prezentare, mic. Etapa realizata in site se poate intinde si 10-15 zile si poate ajunge la multe sute de euro, totul tine de complexitate. Cel mai scump SEO On-page facut de noi a costat 900 euro.

Cat costa SEO Off-Page? In functie de concurenta, de cuvintele cheie, respectiv numarul lor, in functie de starea siteului si tipul continutului, de vechimea domeniului si inca vreo 10 factori. Toate astea dau pretul pe luna. Undeva intre 400 si 1.500 de euro/luna.

De ce costa SEO Off-Page atat de mult? Pentru ca este o munca aproape zilnica pe toata durata campaniei. Indiferent ca se fac analize sau ca se face link building sau ca se administreaza conturile de pe diferitele retele, acest lucru se face mereu. Daca facem pauza mare, iar concurenta trage din greu, vom ramane in urma. E mai greu de recuperat avansul pierdut decat sa mentinem ritmul. De aceea recomandam mentenanta SEO dupa fiecare campanie efectuata.

Tineti minte! SEO On-page este etapa obligatorie pentru campania SEO, dar nu este suficienta, in cele mai multe cazuri nu aduce rezultate vizibile. Doar SEO On-Page nu se numeste SEO.


Ne gasiti si pe Flickr Facebook
Siteuri partenere:
web cms | web developing | web estate | web letter | rich media | consultanta web | websource | web source